Sarjakuvakilpailun voitot Euraan ja Eurajoelle

JOKIohjelma haastoi viime syksynä toiminta-alueensa ala- ja yläkoulujen 5. ja 8.-luokkalaiset sarjakuvakilpailuun. Kilpailun aihe oli rajattu seuraavasti: Veden alla käy kova kuhina. Siellä elelevät kalat, kasvit, planktonit ja muut öttiäiset. Mitä veden alla tapahtuu? Kilpailu järjestettiin 1.11.2018.-31.3.2019 välisenä aikana ja siihen osallistui neljä alakoulua ja kaksi yläkoulua. Sarjakuvan näkökulma, toteutustapa ja laajuus olivat vapaavalintaisia. Alakouluilta kilpailuun osallistui 34 sarjakuvaa ja yläkouluilta 11 sarjakuvaa. Toteutuksen suhteen erityismaininnan saa Kiukaisten alakoulun tekemä hieno haitariteos.Yhdeksänhenkisellä tuomariraadillamme olikin iso homma sarjakuvien läpikäynnissä ja pisteytyksessä.

Alakoulusarjan voitti Euran Kirkonkylän koulu. Tuomariraati kommentoi sarjakuvaa mm. näin: Hyvät ja siistit kuvat, Tarina on loistava, Kyllä luonto hoitaa, Hyvä tarina ja opetus, taitavaa piirtämistä, selkeä. Hienosti toteutettu.

Yläkoulusarjan voitti Eurajoen yhteiskoulun 8E. Tuomariraati kommentoi sarajakuvaa mm. näin: Loistava kuvitus, oivaltava, hauskoja yksityiskohtia. Tietoisku!, Huolellinen piirros,yksinkertainen toimiva tarina, toimiva idea.

Voittajat palkittiin maanantaina 20.5. 1000 euron retkistipendillä. JOKIohjelma tulee julkaisemaan kilpailuun osallistuneita kuvia sosiaalisen median kanavissaan (facebook ja instagram @jokiohjelma). Kaikki sarjakuvat tulevat näytille myös 8.6. järjestettävän Pyhäjärvi-instituutin avoimien ovien yhteydessä.

JOKIOHJELMA

Pyhäjärvi-instituutti
S-posti: toimisto@pji.fi
Puhelin: 0440 344 054

Ota yhteyttä

Evästekäytäntö

Seuraa Jokiohjelmaa

Pyhäjärvi-instituutti tietosuoja